Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

22 Σεπ 2010

ΣΥΝ: Με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. (!) στην Ικαρία



 Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010                                                        
Ο γάτος κάνει ό,τι κάνει και μετά σκούζει κι από πάνω. Αλλά ο γάτος είναι γάτος.Δεν είναι κόμμα. Οπως είναι ο ΣΥΝ. Δεν είναι εφημερίδα. Οπως είναι η «Αυγή».Η οποία «Αυγή», σε χτεσινό της άρθρο, ζητάει τα ρέστα κι από πάνω (και τα ζητάει από το ΚΚΕ και τον «Ρ») επειδή το κόμμα της, ο ΣΥΝ, έφτασε στο σημείο να συνεργάζεται στην Ικαρία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ και μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ. (ναι! με τον ΛΑ.Ο.Σ!) ενάντια στο ΚΚΕ!«Συκοφαντία» (!) χαρακτηρίζει η «Αυγή» τα δημοσιεύματα του «Ρ» ότι ο ΣΥΝ κατεβάζει υποψήφιο στο δήμο της Ικαρίας, με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. (ναι! του ΛΑ.Ο.Σ!).  Αλλά ο ΣΥΝ αυτό ακριβώς πράττει. Και το (δια)πράττει, όπως η ίδια η «Αυγή» ομολογεί, για να αντιπαρατεθεί ο ΣΥΝ με «το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ»!Συνεργάζονται μέχρι και με το «αντικαθεστωτικό» ΛΑ.Ο.Σ. (!) στην Ικαρία ενάντια στο «κατεστημένο του ΚΚΕ», αλλά έχουν το θράσος να μιλούν για «φαντασιώσεις» του «Ρ»!  Αλήθεια, το πανηγυρικό άρθρο του Αϊβαλιώτη το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα του Καρατζαφέρη (τους το αφιερώνουμε) είναι «φανταστικό»;Μήπως καταγγέλθηκε από κανέναν του ΣΥΝ στην Ικαρία η στήριξη του υποψηφίου τους από τον ΛΑ.Ο.Σ και δεν το πήραμε χαμπάρι (ακόμα κι αν το κάνουν τώρα, που τους βάλαμε την ιδέα, για «ξεκάρφωμα» θα είναι).  Πόσο μάλλον δεν καταγγέλθηκε - προς θεού - η υποστήριξη που τυγχάνουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργάζονται μέχρι και με τον ΛΑ.Ο.Σ. και έχουν το θράσος να μιλούν για «συκοφαντίες» του «Ρ».  Αλλά, αν ψάχνει για «συκοφάντη» η «Αυγή» ας τον βρει στα σάιτ «Nikaria.gr» και «Radio Armonia» που έχουν μεταδώσει την είδηση από τα τέλη Αυγούστου και την έχουν μεταδώσει ως έχει:«Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Χρήστου Σταυρινάδη, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας (...). Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ»Αυτοί που έμειναν στον ΣΥΝ και που όσο ήταν «ενωμένοι» δε μιλούσαν μεταξύ τους (Αλαβάνος με Τσίπρα, Τσίπρας με Λαφαζάνη, Λαφαζάνης με Κουβέλη κ.ο.κ.), έφτασαν στην Ικαρία να «μιλήσουν» και να τα «βρουν» μέχρι και με τον ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ!  Φτάνουν μάλιστα και σε μικρότητες, ισχυριζόμενοι ότι ο «Ρ» απέφυγε να αναγράψει το όνομα του υποψηφίου τους. Ας διαβάζουν καλύτερα. Στη σελίδα 31 του «Ρ», στις 9/9/2010, το όνομα του υποψηφίου τους, καταγράφεται. Δυο φορές! Αλλά οι της «Αυγής»... «θόλωσαν» επειδή δεν καταγράφεται μόνο το όνομα, καταγράφεται και από ποιους υποστηρίζεται:  Από το ΠΑΣΟΚ (του μνημονίου), τη ΝΔ (του νεοφιλελευθερισμού), τον ΛΑ.Ο.Σ. (του εθνικισμού) και τον ΣΥΝ!Αυτή είναι η αλήθεια.

Οσο για την αναφορά του άρθρου της «Αυγής», ότι «πολλοί» από όσους στηρίζουν τον υποψήφιό τους στην Ικαρία «είναι κομμουνιστές» (!), τους έχουμε μια ακόμα αφιέρωση: «Ευτυχώς η προπαγάνδα δεν θα νικήσει. Η ιστορική αλήθεια θα διασωθεί για τις επόμενες γενιές. Η ιστορική αλήθεια, κύριοι, είναι ότι ευτυχώς που υπήρχε η Χωροφυλακή το Δεκέμβρη του '44, ευτυχώς που υπήρχε αυτή η παράταξη που πολέμησε τους αντάρτες και τους συμμορίτες, και σώθηκε η Ελλάς από τον κομμουνισμό. Τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς χωροφύλακες, τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς αστυνομικούς».
*
Το παραλήρημα είναι του Αδωνι Γεωργιάδη. Με αυτουνού το κόμμα, ο ΛΑ.Ο.Σ., συνεργάζεται ο ΣΥΝ στην Ικαρία, «διεκδικώντας» ψήφους κομμουνιστών!Οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, οι δημοκράτες Ικαριώτες, ό,τι κι αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, δεν μπορούν να μην το λάβουν υπόψη...
Και μαζί και τα ίδια λένε

Θίχτηκε η «Αυγή» από την ευρύτερη δημοσιότητα που έδωσε ο «Ρ» στο γεγονός ότι στην Ικαρία υποψήφιος του ΣΥΝ με τη στήριξη και των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. κατεβαίνει στις εκλογές ενάντια στον υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ για το Δήμο Σ. Σταμούλο. Γράφει η «Αυγή» ότι ο «Ρ» προσπάθησε «να συκοφαντήσει το ενωτικό ψηφοδέλτιο» κι ότι ο «Ρ» «καταφεύγει στο ΛΑ.Ο.Σ. για να πλήξει ένα εγχείρημα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητεί το κατεστημένο (σ.σ.: κατεστημένο η λαϊκή ψήφος;) που δημιούργησε το ΚΚΕ ελέγχοντας τους τρεις δήμους του νησιού που τώρα συγχωνεύονται». Όπως και ότι «Η αλλαγή στην Ικαρία είναι ανάγκη και θα γίνει πραγματικότητα στις 7 Νοεμβρίου». Την είδηση του κοινού τους ψηφοδελτίου πρώτα ανέδειξαν τοπικά ΜΜΕ, δημοσιεύοντας και την ανακοίνωση/κάλεσμα του υποψηφίου τους προς όλα τα κόμματα ενάντια στο ΚΚΕ.                                            Κατόπιν δημοσιοποιήθηκε η αποδοχή του ΛΑ.Ο.Σ. από τον εκπρόσωπο Τύπου, βουλευτή Αϊβαλιώτη, στην εφημερίδα τους «Α1». Οτι «το ΚΚΕ άρχισε να τρέμει, γιατί όλοι εμείς οι Ικαριώτες που δεν είμαστε ΚΚΕ αντιπροσωπεύουμε το 66% (σ.σ. αθροίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) (...) Απέναντι σε αυτό το σκληρό κομμουνιστή κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης που κάνει πράξη την Εθνική Ενότητα. Ολοι το στηρίζουν πλην (φυσικά...) του μουχλιασμένου ΚΚΕ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αριστεροί, οι οικολόγοι, οι ανεξάρτητοι πολίτες κάθε ιδεολογίας που μπούχτισαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που φέρνει το ΚΚΕ». Συμπέρασμα;Και μαζί συντάχθηκαν ενάντια στο ΚΚΕ, και τα ίδια ακριβώς λένε ενάντια στο Κόμμα. Απόδειξη πως δύο πολιτικές συγκρούονται στις εκλογές.Αυτή του κεφαλαίου που, παρά τις παραλλαγές στηρίζουν όλα τα κόμματα αυτής της συμμαχίας ενάντια στο ΚΚΕ, και η φιλολαϊκή πολιτική που παλεύει το ΚΚΕ.Ο λαός της Ικαρίας και πείρα έχει, και γνώση, και το συμφέρον του ξέρει για να ταχτεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: